Lewis Hamilton az első edzésen elszenvedett motorhiba miatt a második edzés első felét is kihagyta, még zajlott a szerelés. Az angolnak az elindulás után sem volt könnyű dolga, nem sokkal később elszállt a teljes telemetriája. 


A fentiek ellenére a címvédő futotta a nap leggyorsabb, egyedüli 1:39-es körét, az edzés vége felé pedig egy hosszabb etapot is össze tudott rakni.
A második újra Kimi Räikkönen lett, méghozzá hajszálra ugyanakkora lemaradással – 373 ezred -, mint az első edzésen Rosberg mögött. Pillanatnyilag úgy tűnik, a Ferrari valóban versenyben lehet a Mercedesszel.
Sebastian Vettel 7. ideje félrevezető, a négyszeres bajnok első kvalifikációs szimulációja közben a manoros Roberto Merhi kipördült, előkerült a piros zászló, második nekifutásra pedig maga a német sodródott ki ugyanott, ahol előtte a spanyol újonc.
Az élmezőnyben ott volt még Danyiil Kvjat a Red Bull-lal, igaz, az edzés vége előtt nem sokkal megadta magát a sebességváltója. A Williams Bottasszal és Massával hozta a várhatót – 5-6. hely -, míg a top10 végében a Toro Rossó-s tini, Max Verstappen, a sauberes Marcus Ericsson és a keveset futó Daniel Ricciardo sorakozott.
F1: Hamiltoné az első nap Malajziában 3


A mezőny hátsó felében a McLarenhez visszatért Fernando Alonso nagy formában hajtott, a spanyol konzekvensen gyorsabb volt Jenson Buttonnál. 
Az edzésen hatalmas hőség volt, az levegő hőmérséklete elérte a 33-34, az aszfalté az elképesztő 59-60 Celsius fokot. A versenyzők kivétel nélkül küszködtek is a gumikopással, amire csak rátett egy lapáttal a néha megélénkülő szél.
Maláj Nagydíj, 2. szabadedzés, 2015.03.27.