Úgy tűnik, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone nem vette könnyen, hogy a 2015-ös idényből kipottyant a Német Nagydíj. Az angol üzletember berágott a szervezőkre, és nem is csak a nürburgringiekre, hanem a beugrást nem vállaló hockenheimiekre is – a 2016-ra szerződéssel rendelkező helyszín sem érezheti magát biztonságban.


“A szerződés nem jelent semmit. Másoknak is van szerződése. Megtanultam már, hogy néha a szerződés annyit se ér, mint a papír, amire írták. A Német Nagydíjjal az olt a gond, hogy a Nürburgring eszméletlen pénzeket költött hitelből feleslegesen, szóval nem is kellett volna kölcsönt felvenniük. Aztán a visszafizetés meg elmaradt, amiből baj lett. Ez nem közvetített jó üzenetet” – nyilatkozta, majd rátért a szintén a begyében lévő Monzára.
“Sok mindent szeretnénk, de nem kaphatjuk meg, mert nincs rá pénzünk. Ha menni kell, hát menni kell” – utalt az Olasz Nagydíjra. “Vicces, hogy bezzeg az olimpiára, úszóbajnokságokra, atlétikai versenyekre, isten tudja mikre képesek összekaparni a pénzt, hogy javítsák az országimázst. 
F1: Ecclestone beszólt Vettelnek 3


A kisember a versenyzőkre is orrol, egyedül a mostanában turbóceleb-fokozatra kapcsolt Lewis Hamiltont tartja érdekesnek: 
“Lewis a valaha volt legjobb bajnokunk. Nagyszerű követe a sportágnak. Mások ugyanakkor, köztük Vettel is, azt hiszik, hogy a munkájuk annyiból áll, hogy beülnek az autóba és gyorsan vezetnek” – szólt be korábbi kedvencének.
Ecclestone-t a az igen laposan, eseménytelenül lezajlott Ausztrál Nagydíj is felhúzta, elárulta, hogy londoni otthonában a tévé előtt ülve megjegyezte: “ez nem valami verseny lenne?!”, hozzátette azonban, hogy a Mercedes megérdemel minden sikert, mert ők végezték a legjobb munkát.
F1: Ecclestone beszólt Vettelnek 4


A “show javításához” természetesen most is vannak ötletei, reméli, hogy 2017-re sikerül egy szabályváltoztatási csomagot keresztülverni, igaz, ő maga sem hiszi, hogy az olcsó egyenautók és kvalifikációs ötleteire mindenki vevő lesz.
“Éveken keresztül renováltuk ezt a régi házat, elszomorít és bosszant, hogy most ide jutottunk. Új szabályok kellenek, de ehhez persze a csapatok egyetértése is szükséges lenne, ők viszont csak akkor hajlandóak bármire, ha az nem árt az egyéni érdekeiknek.”
“Ha az időmérőn is ugyanolyan pontokat osztanánk, mint a versenyen, viszont a leggyorsabbnak a 12. helyről kellene rajtolnia, az tuti érdekes lenne” – dobta be, majd hozzátette, hogy a Red Bull által felvetett, a szélcsatornás munkát tiltó ötletet is támogatja, és ő maga még a telemetria használatát is eltüntetné az F1-ből.