A február 22-i barcelonai tesztbalesetben szerzett agyrázkódásából felépülve Fernando Alonso már ott lesz a 2015-ös világbajnokság második fordulóját jelentő Maláj Nagydíjon.
A szezonnyitót kihagyni kényszerülő spanyolnak ugyan nagyon örülnek a McLaren-Hondánál, de a kétszeres világbajnok azért nem remélhet sokat, miután Melbourne-ben az MP4-30-as siralmasan lassú volt, az pedig kisebb csodának számított, hogy Jenson Button eljutott a célig a versenyen.


“Örülök, hogy újra az autóba ül Fernando – alig bír magával, és tudom, hogy milyen keményen dolgozott, hogy készen álljon erre a hétvégére” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier. “Ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani Kevinnek a melbourne-i munkájáért! Nagyon hasznos visszajelzéseket adott, és annak ellenére, hogy a versenyen nem tudott elindulni, sokkal járult hozzá az MP4-30-as fejlesztéséhez.” 
“A McLaren a Hondával közösen éjt nappallá téve dolgozik a csomag fejlesztésén, Malajziától további futást és előrelépést várunk.”
A McLaren Melbourne-ben egyáltalán nem volt versenyben, de Boullier azt mondja, az Ausztrál Nagydíj így is sokat hozott számukra:
F1: Alonsóval is csak tesztre készül a McLaren 3


“Nyilván nem épp ilyen melbourne-i eredményről álmodtunk a Hondával, azonban felbecsülhetetlenül értékes volt a megtett táv, nagyon sokat tanultunk a begyűjtött adatokból. Mivel minden edzésen és a versenyen is futott az autó, elvégezhettük a szükséges rendszerellenőrzéseket, megvizsgálhattuk a beállítási variációkat, tesztelhettük az aerodinamikát.”