F1: A Ferrari most közelebb lehet a Mercihez 2 Az idénynyitón Sebastian Vettel a negyedik, Kimi Räikkönen az ötödik helyen fejezte be az időmérőt, a versenyen a négyszeres bajnok német dobogós lett. Vettel hátránya több mint fél perc volt a kettős győzelmet aratott Mercedes mögött, de Allison szerint ez kisebb lehet, ha nem hibázik az istálló.

“A Mercedes fölényére számítottunk” – jelentette ki Allison. “Nagyon jók, de egy kicsivel közelebb kerülhetünk hozzájuk, ha mindent jól csinálunk.”

“Ausztráliában nem sikerült hibátlan hétvégét produkálnunk, remélhetőleg Malajziában összejön. Ebben az esetben a harmadik és negyedik hely lehet a miénk a rajtrácson.”

Allison szerint a különleges szepangi időjárás mindenkinek okozhat gondokat. “Az időjárás teljesen más lesz, mint Melbourne-ben volt, a pályán viszont vannak hasonlóságok. Hagyományosan két szempontból vizsgáljuk a pályákat: az egyik, hogy mennyire számítanak a lóerők, és hogy mennyi leszorítóerőre van szükség.”

“Ha így hasonlítjuk össze Szepangot Melbourne-nel, nagyon hasonló a két helyszín, így az Ausztráliában versenyképes autónak ezen a hétvégén is annak kellene lennie.”

“A szepangi forróságban a legnagyobb kihívás, hogy az autót és a gumikat megfelelő hőmérsékleten tartsuk, ezzel több dolgunk lesz, mint Melbourne-ben volt.”