1999-ben Malajzia nyitotta a Forma-1 2000-es években lezajlott ázsiai terjeszkedését, de most, a 17. évben bizonytalanná vált a jövő.
A szepangi pálya jelenlegi szerződése az idei évig él, a hétvégén következő nagydíj előtt pedig még nincs hosszabbítás. A szervezők az év elején már jártak Bernie Ecclestone-nál Londonban, de az akkori tárgyalások nem hoztak eredményt – úgy tudni, hogy sokallják a kért rendezési díjat.  
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Továbbra is tárgyalunk a Formula One Managementtel, tanulmányozzuk a legutóbbi tervezetet. Win-win megoldást szeretnénk. Jó néhány szempontból nem vagyok teljesen elégedett, de ha sikerül ezeket megtárgyalnunk, akkor további három évre hosszabbíthatunk” – mondta a Bernama hírügynökségnek a pálya főnöke, Mokhzani Mahathir.
A névadó szponzor Petronas miatt a címvédő Mercedesnek természetesen fontos a Maláj Nagydíj, főleg, hogy Mahathir szerint a futamot is támogató állami olajcég szerződést is hosszabbított az alakulattal: “Úgy hallottam, hogy a Petronas újabb három évre meghosszabbította a szponzori jelenlétét a Mercedes AMG-nél, ami lökést adhat a Forma-1 Szepangban tartásának is.”