A Forma-1-be hat év kihagyás, a McLarenhez több mint két évtized után visszatért Honda a téli teszteken és a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon is keservesen küszködött, az új erőforrás egyelőre megbízhatatlan, Melbourne-ben Kevin Magnussen alatt már a rajtrácsra menet elfüstölt a motor.
A tavaly a Red Bullnál a Renault-erőforrással hasonló kezdést megélő Sebastian Vettel szerint nincs semmi igazán különös a Honda szenvedésében, emellett bízik benne, hogy a japán gyártó idővel komoly ellenféllé válhat.


“Nyilván furcsa látni, hogy egyesek a rajtrácsig sem jutnak el, de tényleg nem könnyű. Úgy gondolom, ez jól mutatja, mekkora kihívás megbízható autót versenybe állítani egy futamra, és főleg egy teljes idényre, szóval csakis gratulálni lehet azoknak, akik képesek tiszta versenyt futni, ugyanakkor nagyszerű a Honda képében új riválist üdvözölni” – mondta az idén már a Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnok.
 
“Úgy gondolom, hogy bátran beleálltak a kihívásba, és bár pillanatnyilag a tanulópénzt fizetik, biztosan magukra találnak majd. Tavaly a Mercedes kivételével mindenki keresztülment ezen, ez hozzátartozik, persze nyilván senki sem örül a küszködésnek.”
“Mindenki szeretné a pályán látni az autót, nem jó, ha rajtig sem jut el, de mit mondhatnék? Komoly kihívás, bonyolult, talán a kelleténél bonyolultabb is lett (az új erőforrásokkal), de ez van. A nézők továbbra is élvezik a versenyt, szóval mindent bele kell adnunk, hogy ez így is maradjon.”