Bár a végső szót a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai mondják ki, a még február 22-én, barcelonai tesztbalesetében agyrázkódást szenvedett Fernando Alonso menedzsere azt állítja, hogy a McLaren pilótája ott lesz a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon.
“Fernando ott lesz Malajziában” – szögezte le Luis Garcia Abad a spanyol média képviselőinek tartott sajtótájékoztatóján szombaton.
Alonso menedzsmentjének egy másik tagja így beszélt: “Fernando jól van, a vizsgálatok csak formaságok lesznek innen.”
Ahhoz, hogy a kétszeres világbajnok részt vehessen a 2015-ös Forma-1es világbajnokság második fordulóján, előbb az FIA tesztjeit kell teljesítenie, azonban ha el is indul, az első szabadedzés után még egy vizsgálat vár rá, a szepangi pálya helyi orvosai felmérik majd, hogy a nagy megterhelést jelentő vezetésnek volt-e bármilyen hátrányos hatása. Ha nem találnak semmit, végleg szabad a pálya.


Az olasz La Gazzetta dello Sport közben arról ír, hogy a McLaren több mint félmilliárd forintot, pontosabban 1,8 millió eurót (545 millió Ft) kaphat a biztosítótól, amiért Alonsónak ki kellett hagynia a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.
A bevett gyakorlat szerint ha pilóta nincs versenyképes állapotban, és nem a csapat felelős a kialakult helyzetért – márpedig a McLaren kategorikusan tagadja, hogy műszaki hiba miatt történt volna a baleset -, akkor a teljes éves szerződési összeg (34 millió eurót ír a lap) arányos részére tarthatnak igényt.