Barrichello: Schumi egyik címe nekem járna 2
Rubens Barrichello a Ferrari schumacheri aranykorában szolgált a német szupersztár mellett, 2000-től 2005-ig volt a “hátvéd”.
Míg Schumacher 2000-től öt éven keresztül sorozatban bajnok lett, a brazil”csak” futamokat nyert, sőt néha még azt sem, ugyanis a csapat, még pontosabban a csapatfőnök, Jean Todt időnként a győzelmet is átadatta vele.
A leghírhedtebb eset a 2002-es Osztrák Nagydíjon történt, Barrichellónak a befutónál kellett elengednie Schumit. Az F1-ből 2010 végén távozott brazil veterán a mai napig keserűséggel gondol vissza a ferraris évekre, derült ki egy friss interjúból.
“Schumacher hét bajnoki címe közül egy nekem járt volna” – állította Bandeirantes tévének, majd felidézte a 2002-es esetet. “Én nem akartam elengedni, de a Ferrari közölt valamit a rádión, ami miatt meggondoltam magam, szóval mégis elvettem a lábam a gázról.”
A 322 nagydíjával a Forma-1 történetének legtapasztaltabb pilótájává vált Barrichello otthon, Brazíliában sokszor kapott azért, mert “lassú” volt Schumacherhez képest, de azt mondja, ez nem bántja: “Ez egyáltalán nem izgat, csakis az zavar, ha a családomat veszik a szájukra.”
A 42 éves Barrichello 2014-ben a brazil stock car-bajnokság győztese lett egyébként, ami nagy elégtétel számra: “Élvezem, amit csinálok, és örülök, hogy Brazíliában bizonyíthatom, hogy jó versenyző vagyok.”
Barrichello évek óta pedzegeti, hogy egy napon mindent elmond majd a ferraris évekről egy könyvben, de a megjelenésről nem hallani – kérdés, hogy most, amikor Schumacher nem képes válaszolni, elegáns-e felhozni ilyesmiket.