A februári barcelonai tesztbalesetben szerzett agyrázkódása miatt a szezonzárót kihagyni kényszerülő Fernando Alonso az elmúlt két hétben már a szokásos erőnléti edzéseket végezte, ma, szerdán pedig a McLaren wokingi központjába is megérkezett, csütörtökön beül a szimulátorba. A Twitteren bizonyító erejű fotót is posztoltak.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier még kedden nyilatkozott a spanyol El Paísnak, leszögezte, hogy a baleset óta folyamatosan, napi kapcsolatban volt a pilótával, semmilyen feszültség nincs Alonso és a csapat között, várják a közös munka folytatását.
“Egészségügyileg tökéletes állapotban van. Sőt, inkább már attól tart, hogy megőrül, ha nem térhet vissza hamarosan!”


“És nem, ezerszer is nem, nincs semmilyen rossz vér köztünk. A baleset sajnálatos, drámai esemény volt, de biztosíthatok mindenkit, hogy nincs köztünk probléma. Minden nap ott voltam vele a kórházban, beszéltem az orvosokkal, teljesen nyíltan viszonyultunk a Fernando köréhez tartozókkal. Én magam vezettem le a vizsgálatot, és az FIA felé is teljesen transzparensek voltunk. Ahogy ők, mi is szeretnénk tudni, mi történt.”
Boullier azt mondta, szerinte zöld utat kap majd a versenyzésre Alonso, persze ez csak a szimulátoros munka, és a végső, FIA-s orvosi ellenőrzések után derül ki.
Ha Alonso mégsem vezethet Szepangban, akkor a McLaren-Honda Jenson Button mellett újra az idén tartalékossá lefokozott Kevin Magnussent veti be.