Az új befektetők által az utolsó pillanatban, a szezonkezdet előtt pár héttel feltámasztott Marussia-csapat, azaz Manor ugyan elutazott az Ausztrál Nagydíjra, de az autóik egyszer sem jártak a pályán.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ki is vizsgálta a kimaradást, de a felügyelőszervezet végül nem büntette meg a kiscsapatot, bizonyítottnak látták, hogy a Manor valóban szeretett volna indulni, egyszerűen túl nagy falat volt számukra a felkészülés.
Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone többek között a Manornak is pénzbeli gyorssegélyt nyújtott, ezért most átverve érzi magát, állítják a kisemberhez közel álló források.


Ecclestone még a múlt héten azt mondta, hogy “egy szerződés keretében három futamot mulaszthatnak, szóval nekik annyi, ha még egyszer kimaradnak”, ez pedig, figyelembe véve a Marussia tavalyi hiányzásait, elég fenyegetően hangzik a Manor számára.
Mivel az FIA álláspontja szerint jogi értelemben a Manor részt vett az Ausztrál Nagydíjon, Ecclestone kidobni egyelőre nem tudja az alakulatot, de a büntetés nem marad el:
“Nem lett volna szabad hagyni, hogy a Manor ezt csinálja. A mi hibák. Én megjósoltam, hogy ez lesz. Eszük ágában sem volt versenyezni Ausztráliában. Akkor sem tudtak volna versenyezni, ha fegyverrel kényszerítik őket. Lehetetlen volt elindulniuk, szóval nem is állt szándékukban” – háborgott az angol üzletember, aki így felszerelés szállítását számlázza majd ki a Manornak “pénzbírságként”. “Nem versenyeztek, szóval fizetniük kell” – szögezte le.