Fernando Alonso új barátnője, Lara Alvarez szerint a spanyol tökéletes fizikai állapotban van, így a Maláj Nagydíjon már biztosan versenyez majd. Alonso az első barcelonai tesztelés utolsó napján szenvedett azóta is rejtélyes balesetet, emiatt kellett kihagynia az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat.


Melbourne-ben Ron Dennis McLaren-vezér azt nyilatkozta, hogy Alonso saját döntése a malajziai indulás. Eric Boullier csapatfőnök szerint a spanyolnak a héten lesz jelenése Párizsban vagy Genfben az FIA orvosai előtt, a vizsgálatok után lehet majd többet tudni a malajziai indulás esélyeiről.

Alonso barátnője, a tévés Alvarez szerint nem lehet gond az indulással. “Fernando minden szempontból tökéletes állapotban van” – mondta Alvarez. “Szerintem ott lesz a következő versenyen, remekül érzi magát. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a pályán láthatjuk majd.”

Alvarezt sokkolta a barcelonai baleset, de már kiheverte az ijedtséget. “Valóságos sokk volt az ütközés, de hála istennek, már mosolyoghatok.”

Alvarez arról nem mesélt, hogyan kommentálta Alonso a McLaren lehangoló idénykezdetét. “Erre nem válaszolhatok, erről őt kellene megkérdezni.”