Sebastian Vettel élete első ferraris futamán rögtön felállhatott a dobogóra, a német a harmadik helyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíjon. Miután vívott egy vicceskedő szócsatát Nico Rosberggel, Vettel kijelentette, hogy a harmadik hely győzelemmel ér fel a Ferrari számára a tavalyi pocsék szezon után, így mindenki nagyon elégedett a csapatnál.


“A Mercedes persze még előttünk van, sokat kell dolgoznunk, hogy utolérjük őket” – mondta Vettel. “A következő versenyekre az első számú feladatunk, hogy megerősítsük a pozíciónkat, és stabilan a Williams, illetve az üldözők előtt legyünk.”

“A második feladat a Mercedesszel szembeni hátrány ledolgozása, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Mindenesetre megpróbáljuk még az idén.”

Vettel beszélt példaképéről, Michael Schumacherről is, aki hosszú sikertelenség után hozott aranykort Maranellóba. “Gyerekkori álmom volt, hogy ennél a csapatnál versenyezzek, és ez részben annak köszönhető, hogy Michael igazi hős volt a Ferrarinál. Nagy kár, hogy ma nem lehetett itt.”

“Nehéz erről a témáról beszélnem. Az egész mezőny és persze a teljes Ferrari gyakran gondol rá, és kíván neki gyors gyógyulást.”