Kimi Räikkönennek peches versenye volt Ausztráliában, hiába rajtolt jól, végül ketten is eltalálták a nagy kavarodásban. A finn még csapattársát, Sebastian Vettelt is lerajtolta, de mivel kívül volt, fékeznie kellett, és ez lett a veszte.


“Sebastiannal nem értünk össze az első kanyarban, hátulról viszont valaki eltalált, emiatt lendületet veszítettem” – mondta Räikkönen. “A következő kanyarban oldalról találtak el, tulajdonképpen az is meglepett, hogy egyben maradt autó. Továbbmentem ugyan, de biztosan megsérült a váz.”

Talán a koccanásokkal magyarázható, hogy már Räikkönen első kiállásánál gond volt a bal hátsó kerékkel, amelyet a második kiállásnál már nem is sikerült rendesen feltenni. Emiatt a finn kénytelen volt a pálya szélére húzódni, nehogy az esetlegesen leeső kerék balesetet okozzon.

“Mivel a rajt után visszaestem, változtatni kellett a bokszstratégiánkon is. Mindkétszer voltak gondjaink, és végül ki is kellett állnom. Nem örülök, hogy nem tudtam célba érni, de Seb eredménye mutatja, hogy jó autónk van. Hiszek a jó versenyekben, versenytempóban nem vagyunk annyira messze a Mercedestől.”

Räikkönent ugyan nem megfelelően rögzített kerékkel engedték ki a bokszból, az FIA figyelembe vette, hogy a csapat azonnal félreállította a finnt, így megúszták a veszélyes kiengedésért járó tízhelyes rajtbüntetést.