A McLaren az Ausztrál Nagydíj időmérőjén siralmas teljesítményt nyújtva a 17-18., azaz a két utolsó rajthelyet szerezte meg, de a dolgaik vasárnap még rosszabbra fordultak, ugyanis a rajtrácsra menet a Fernando Alonsót helyettesítő Kevin Magnussen autójában elfüstölt a Honda-motor.


Ehhez képest kész győzelem, hogy a veterán Jenson Button egészen kockás zászlóig jutott az MP4-30-assal,még ha a pályán maradt 11 versenyző közül ő is volt az egyetlen, aki nem szerzett pontot.
“A pontok most semmit sem jelentenek számunkra, nagyon sok munkát kell még elvégeznünk. De tényleg, a beérés miatt már jó napunk, hiszen a hétvége előtt a leghosszabb etapom 12 körös volt, szóval nem semmi (teljes versenyt futni). Nagyon le vagyunk maradva, de kezdetnek megteszi” – mondta az angol.
“Így is élveztem a futamot, vagy 20 körig csatáztam Perezzel, az tetszett, utána viszont már csak arra koncentráltam, hogy bevigyem az autót a célba. Lépésről lépésre haladunk, az autó nem tűnik olyan rossznak, de sok dolgot csinálunk a motorral, ami segít az üzemanyag-spórolásban, viszont árt a vezethetőségnek, kár, de ez van – az alapok jók, remélhetőleg előrébb lépünk Malajziában.”