A Red Bull számára nem indul túl jól a 2015-ös Forma-1-es szezon, a Renault-erőforrás rossz vezethetősége, kiszámíthatatlansága miatt az autó megbízhatatlanul működik, a pilóták nem tudják, mire számítsanak.
Az Ausztrál Nagydíj időmérőjén a Sebastian Vettel helyére érkezett Danyiil Kvjat már a Q2-ben búcsúzott, a helyiek kedvence, Daniel Ricciardo pedig mindössze a 7. rajthelyet érte el a Q3-ban. Az ausztrál a pocsék péntek, a motorcsere után már ennek is örült.


“Elégedett vagyok. A 7. hely csak 7. hely, de az edzésen látott problémák után ez most egy jó 7. hely. Emögött előrelépés áll, persze még így is messze vagyunk attól, ahol szeretnénk lenni. De úgy érzem, hogy jó munkát végeztem, szerintem nem nagyon lehetett volna többet kihozni az autóból, szóval örülök.”
Ricciardo tavaly a 2. helyen zárt a futamon – igaz, utólag kizárták -, idén nem is álmodik hasonlóról, úgy véli, a Ferrari és a Williams is erősebb a Red Bullnál. 
“Őszintén fogalmam sincs, mire számíthatunk vasárnap. Remélhetőleg valódi javulást produkáltunk az időmérőre, és ezt tovább tudjuk majd vinni a versenyre! Az előttünk lévő három csapattal nehéz lenne tartani a lépést, de ha rajtnál sikerül eléjük kerülni, akkor esetleg meglátjuk. Igyekszem majd egy jó top10-es pozíciót hozni, de legalábbis célba érni, gyűjteni a köröket és tanulni.”