A Ferrarinak tavaly egyetlen alkalommal sem sikerült dobogóra állnia, Sebastian Vettel szerint ez idén már az első versenyen összejöhet. A német új csapatával a negyedik helyen zárta a melbourne-i időmérőt (ezzel máris beállította a Ferrari 2014-es legjobb időmérő-eredményét), de akár a harmadikat is elcsíphette volna.


“Ha a dobogó elérhető számunkra, akkor valahogy meg is kell szereznünk” – mondta Vettel. “Minimális a hátrányunk a harmadik helyhez képest, ezért teljesen reális célkitűzés számunkra a harmadik hely, meg kell próbálnunk megszerezni.”

Vettelt az utolsó pillanatban tolta eggyel hátrébb Felipe Massa, a német visszavágás helyett a bokszban fejezte be az utolsó körét. “Az utolsó kísérletem sajnos nem volt az igazi. Megszakítottam a kört, mert úgy éreztem, semmi esélyem arra, hogy gyorsabb legyek.”

“Az első gyors körömmel sem voltam igazán elégedett, abban is benne hagytam egy keveset. Ez egy kicsit bosszantó, mert ha nem rontok, meglett volna a harmadik hely, de a kilátásaink legalább jók a versenyre. Két lábbal a földön kell maradnunk, de annyit azért mondhatunk, hogy eddig ez egy jó hétvége. Nem volt semmi gondunk az autóval, a negyedik, ötödik hely jó eredmény számunkra.”

“Sok dolgunk van még az idén, de az alapok – legalábbis az első hétvége alapján – nagyon jónak tűnnek.”

Vettelhez hasonlóan Räikkönen is saját hibájára panaszkodott. “Elég nagyot hibáztam a hármas kanyarban, amely legalább három tizedembe került” – nyilatkozta csalódottan a finn. “A kör többi része rendben volt. Ha nincs a rontás, elcsíphettem volna a harmadik helyet, de ez van.”

“A versenytempónk sokat javult, ezért még nagyobb csalódás, hogy a hibám miatt csak az ötödik helyről indulhatok. Ennek ellenére jó versenyünk lehet, minden esélyünk megvan a dobogóra. Még mindig a Mercedes mögött vagyunk, de az előző évvel összehasonlítva a télen a lehető legjobb munkát végeztük csapatként.”