A téli tesztek alapján világos volt, hogy a szezonnyitón is nagyon küszködni fog a McLaren-Honda, de nyilván mindenki remélte, hogy nem lesz totális blama Melbourne. 
Nos, eddig az, hiszen az idény első kvalifikációján Jenson Button és a sérült Fernando Alonsót helyettesítő Kevin Magnussen a 17-18., azaz az utolsó két helyet szerezte meg. Öt másodpercre voltak a pole-időtól.


Jenson Button azt mondta, őt nem lepte meg a gyenge eredmény:
“Nem volt meglepetés. Tudni lehetett, hogy nem lesz jó, kezdettől fogva tudni lehetett, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, szóval nem is vagyok ideges az eredmény miatt. A kevés kör alapján ennyi a tempónk. Az viszont nagyon biztató, hogy minden egyes edzésen sikerült újabb és újabb problémákat megoldanunk. Tudom, hogy nem hangzik olyan nagy dolognak, de az” – mondta a 2009-es világbajnok.
Az angol veterán nem titkolja, hogy vasárnap már a célba érés is csodaszámba menne: “Még sosem futottunk egy teljes versenytávot, a leghosszabb eddig etapom 12 kör volt az autóval. Mindent beleadok majd, de óriási a kihívás.”
F1: Csoda lesz, ha célba ér a McLaren 3


A cégvezér, Ron Dennis az időmérő után a sajátos ronspeakkel előadta, hogy “nem jókedvükből” vannak a mezőny végén, de a Hondára való váltás logiksu és elkerülhetetlen lépés volt, mert a Mercedes partnereként sosem lett volna esélyük megverni a gyári csapatot. Dennis arra utalt, hogy a Honda erőforrásának javítgatása, fejlesztése miatt letekert motorral mennek az autóik, de a hibák, problémák jellegéről nem kívánt beszélni.
“Ha a motor gondjairól lesz mit mondani, akkor azt a Honda teszi meg, ha akarja. Mi kiállunk mellettük, egy csapatot alkotunk” – szögezte le.
Érdekes kérdés, hogy az időmérőt dubaji otthonából figyelő Fernando Alonso mit gondol az átigazolásáról, amikor azt látja, hogy a Ferrari a Williams mellett a második erő a mezőnyben, míg új csapata, a McLaren szó szoros értelmében a sereghajtó…