A téli tesztek alapján a Mercedes megőrizte tavalyi fölényét, a címvédésre igen jó esélye lesz a csapatnak, míg a többiek inkább csak mögöttük küzdenek, és csak különleges helyzetben kerülhetnek az ezüst nyilak elé, mint 2014-ben a Red Bull-os Daniel Ricciardo három alkalommal.
A Ferrari- és Sebastian Vettel-szurkolóknak jó hír, hogy idén már az olasz csapat is ott lehet a “lepattanókra” várók között, legalábbis a négyszeres bajnok német ezt mondja az idény kezdete előtt.


“Hogy nyerhetünk-e futamot idén? Ez a többi csapat versenyképességén is múlik. A Ferrari előrébb lépett, de még nem tudjuk, mennyit is. Tavaly láthattuk, hogy azért nem csak a Mercedes nyerhet futamot, szóval ha sikerül helyzetbe hozni magunkat, az idény elején ott lehetünk közvetlenül mögöttük, és valami történik, akkor ott a lehetőség. Nyilván a Mercinél nem így tervezik, de minden csapatnál, minden pilótával előfordulhat valami” – magyarázta.
A Ferrari 2015-re két futamgyőzelmet tűzött ki minimális célként, persze azt egyelőre tényleg senki nem tudhatja, mennyire versenyképes a vörös autó, meg a többi. Kimi Räikkönen azt mondja, csak a tengerentúli szakasz végére lesz világosabb a kép:
Vettel: Verhető a Mercedes 3


“Semmi értelme találgatni, hiszen három nap múlva már pontosan láthatjuk, mit tudunk, de aztán kell még további két futam, eltérő körülmények, másféle pályák is, hogy megtudjuk, ki hol áll. Szerintem egész jók lehetünk itt, de nem tudom megmondani, milyen eredményünk lesz, nincs értelme spekulálni.”
“A téli tesztelés nem volt rossz, szóval összességében bizakodóbb a csapat, meggyőződésem, hogy idén sokkal felkészültebbek vagyunk. Hogy sikerül-e majd mindig hozni, amit szeretnénk? Meglátjuk, valószínűleg nem mindig alakul majd jól minden, de ez van.”