A téli teszteken jól szerepelt a Ferrari, ennek megfelelően Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is jó hangulatban készül az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra. “A télen sikerült elvégeznünk a tervezett munka legnagyobb részét” – kezdte Vettel. “Ausztráliában kiderül, hogy valójában mennyire vagyunk versenyképesek.”


“A melbourne-i pálya nagyon szép, a közutak miatt azonban nagyon huplis a felülete, vagyis rögtön egy trükkös versennyel kell kezdenem. Az egyenetlen felület miatt lágyabb beállítást kell választanunk, hogy a rázkódás nagy részét képes legyen elnyelni az autó. Ez azért nehéz, mert az első versenyen egyébként is nehéz beletalálni a beállításokba, de ez is a kihívás része.”

Räikkönen is elégedett a télen elvégzett munkával. “Ismerem már néhány éve a csapatot, de azt kell mondanom, hogy az idén nagyon jó a hangulat, mindenki jól érzi magát, remek az összhang” – fogalmazott a finn. “Szerintem ez jó jel, az meg különösen, hogy úgy tűnik, jó autót sikerült építenünk.”

“Az előző évvel összehasonlítva nagyszerű munkát végeztünk csapatként. Elégedettek vagyunk az eddigi eredményekkel, még akkor is, ha csak a pályán derül ki, hogy igazából mennyire vagyunk versenyképesek. Akárhogy is lesz, egész évben keményen fogunk dolgozni, és akkor jönni fognak azok az eredmények, amelyekre vágyunk.”