Fernando Alonso öt, viszonylag sikertelen év után elhagyta a Ferrarit, hogy a McLaren-Hondánál próbáljon szerencsét. (A dolgai eddig nem alakultak túl jól, a wokingi csapat borzasztóan küszködött a teszteken, a spanyol pilóta pedig otthon lábadozik a sokak szerint igen rejtélyes barcelonai balesete után.)
Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, hogy a kétszeres világbajnok ferraris szakítása elkerülhetetlen volt, ugyanis a spanyol nem volt elég alázatos.


“Az olaszok imádták Alonsót, de nagyon gyorsan kihunyt a szerelem, ugyanis nem állt ki a csapat mellett. Az, hogy évi 30 milliót keresel, még nem jelenti, hogy már nem is kell szeretni a csapatot. Hol volt a tisztelet, hol volt az alázat? Én sosem kritizáltam a csapataimat, bármilyen rossz is volt az autó” – magyarázta a kanadai, akinek apja, az 1982-ben elhunyt Gilles a Ferrari egyik legkedveltebb versenyzője volt.
“Alonsónak már-már istenkomplexusa volt, de amikor azt hitte, hogy nyeregben van, Vettel egyszer csak bejelentette, hogy elhagyja a Red Bullt, Alonso lába alól pedig kifutott a talaj. Alonsót jobban érdekelte a twitterezés és az intrika, mint a csapatszellem.”
F1: Alonsónak istenkomplexusa van? 3


Villeneuve szerint a Ferrari jobban is jár Vettellel.
“Tavaly Sebastian szinte semmi rosszat nem mondott a Red Bullra, pedig megtehette volna. A hozzáállása Michael Schumacherére emlékeztet – koncentrálj a versenyzése és tiszteld a csapatodat, feleslegesen ne kreálj problémákat.”
A hétszeres bajnok német szupersztár egykori riválisa arra azért nem számít, hogy Vettel Schumacher eredményit is hozza a maranellói csapatnál: “A Jean Todt-korszaknak vége, az első számú pilóta koncepciója a múlté. Persze versenyképes lehet majd, de nem lesz olyan domináns, mint Michael.”