Fernando Alonso február 22-én, az első barcelonai teszt zárónapján szenvedett furcsa balesetet a Circuit de Catalunyán, ami után három napot töltött kórházban. A hivatalos álláspont szerint a spanyol pilóta agyrázkódást szenvedett, az orvosok pedig elővigyázatosságból azt tanácsolták, hogy még ne vezessen egy darabig, így a jövő hétvégi szezonnyitót, az Ausztrál Nagydíjat is kihagyja majd.


Bár a McLaren apró vezetői hibával és az erős széllel indokolta a bukást, részleteket a mai napig sem tudni, ez pedig kiváló táptalajt jelent a találgatásoknak. A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone sem lát tisztán, árulta el a DPA hírügynökségnek.
“Engem leginkább a baleset lepett meg. Teljességgel megmagyarázhatatlan, még Fernando számára is. Őt magát is meglepte, ami történt.”
“De a McLaren nem akar róla beszélni, szóval nem sokat tehetünk. Sportkérdés ez, szóval olyasmi, amit az FIA-nak kell kivizsgálnia” – utalt a felügyelőszervezet által indított nyomozásra.
A brit Mirror egyébként arról írt csütörtök este, hogy a vizsgálat jelent szakaszában az FIA szakértői sem zárják ki, hogy Alonso már az ütközés előtt eszméletét veszítette, ha pedig így van, azaz valamilyen más egészségügyi problémáról van szó, akkor a kétszeres világbajnok karrierjének folytatása is kétségessé válik.