Továbbra sem szűnnek a Fernando Alonso két héttel ezelőtti barcelonai tesztbalesetét illető találgatások, hírek, álhírek.


A McLaren-Honda volánjánál elszenvedett agyrázkódása miatt a szezonnyitó versenyt is kihagyni kényszerülő spanyolról most újabb vad dolog röppent fel, állítólag igen súlyos amnéziában szenvedett a baleset után.
Arról már korábban hallani lehetett, hogy a becsapódás után, az autóban ülve olaszul beszélt, azt hitte, hogy még Ferrari-pilóta, de az El País úgy tudja, kicsit később még rosszabb volt a helyzet.
A lap szerint a kórházba érkezésekor az orvosok kérdéseire, hogy ki ő, mivel foglalkozik, mik a tervei a jövőre, Alonso úgy válaszolt, mintha az elmúlt 20 év, a teljes Forma-1-es karrier, a két világbajnoki cím törlődött volna, és 1995-ben, 13 éves élethelyzetében felelne. 
“Fernando vagyok, gokartozok, és szeretnék F1-es versenyző lenni” – idézi a lap.
Alonso elfelejtette, hogy Forma-1-es bajnok? 3


Alonsót háromnapos kezelés után múlt szerda délután engedték ki a kórházból, ahonnan családi otthonába, Oviedóba vonult vissza pihenni, a második barcelonai teszten nem is vett részt. Múlt pénteken videón azt üzente, hogy teljesen jól van, és ugyanerről szólt a most kedden a McLaren által kiadott közlemény is, amelynek konklúziója mégis az volt, hogy a versenyző orvosainak tanácsára nem vesz részt a szezonnyitón.
Az agyrázkódások után a “második ütődés szindróma”, azaz az újabb, sokkal súlyosabb következményeket rejtő második agyrázkódás valós veszély, de az legalábbis érdekes, hogy ezt miért csak másfél hét után mondták ki egyértelműen az orvosok, ahogy az is, hogy a McLaren miért érezteti, hogy csakis Alonsón múlott az indulás, és hogy a kétszeres bajnok miért nem mutatkozott mclarenes pólóban, sapkában, akármiben a baleset óta.