Míg 2010-13 között zsinórban négy bajnoki címet szerzett, Sebastian Vettel 2014-ben csak küszködött. A német sztár nehezen alkalmazkodott az új autókhoz, az új erőforrásokhoz, a tetejébe csapattársa, Daniel Ricciardo remekelt, három futamot is nyert, míg a címvédő négy dobogós helyezést tudott összeszedni.


Red Bull-os csapatfőnöke, Christian Horner szerint az előzményekhez képest gyenge szezon is hasznára vált Vettelnek.
“Úgy gondolom, nehéz éve volt, sok szempontból jellemformáló év. Sokszor volt peches, sokszor nem jött ki neki a lépés. Emellett a szabályváltozások miatt az új autó sem feküdt neki.”
“Borzasztóan tehetséges srác, azt hiszem, most először izzasztotta meg igazán a csapattársa. Ez is új élmény volt számára, ugyanis korábban mindig elbánt a csapattársaival. Szóval nehéz éve volt, de egyszer sem esett össze és egyszer sem fordult a csapat ellen. Úgy gondolom, hogy végső soron nagyon sokat tanult idén” – magyarázta Horner.
Vettel 2015-ben már a Ferrarinál folytatja, ahol szüksége is lesz a tanultakra, ugyanis az olasz csapat a teljes átszervezés után a megújulás elő lépéseire készül, “átmeneti” szezont várnak Maranellóban.


A Ferrari novemberben kinevezett új főnöke, Maurizio Arrivabene bízik benne, hogy a négyszeres bajnok náluk is képes lesz újra győzni:
“Vettel győzelmi tapasztalatokkal a tarsolyában érkezik hozzánk, és alig várja a közös munkát. Egyértelműen szeretné sikerekre vinni a csapatot. Azt hiszem, Sebastian készen áll a rá váró munkára. Jól megvan Kimivel (Räikkönen), ami pozitívum, igaz, azt remélem, hogy a pályán már nem lesznek kebelbarátok, hiszen továbbbra is áll, hogy a csapattárs az első számú ellenfél.”