A Ferrarinál 2014-ben gyakorlatilag minden a feje tetejére állt, a csapat felsővezetése kicserélődött, főnökök, szakemberek távoztak, sőt a sztárpilóta is lecserélődött, Fernando Alonso helyett immár Sebastian Vettel vezeti a vörös autót Kimi Räikkönen mellett.
Egyelőre nem tudni, hogy vajon a fürdővízzel együtt kiöntik-e a gyereket is, vagy a gyökeres átalakítás utólag igazolja majd az átszervezést, annyi viszont biztos, hogy a szokásos nagy ígéretek helyett az új elnök, Sergio Marchionne reálisan jósol 2015-re. A Ferraritól nem érdemes sokat várni jövőre:


“Későn láttunk neki a 2015-ös autónak, és bizonyos döntésekkel, amelyeket még a régi gárda hozott, nem értek egyet. 2015 tehát egy nehéz év lesz, próbára teszi majd  a csapatot. Azt hiszem, a jövő év az újjáépítés jegyében telik majd. Ez lesz Maurizio első idénye. Csak azt remélem, hogy 12 hónap alatt sikerül megszabadulnunk a 2015 első felében garantáltan meglévő bizonytalanságtól.”
“Véletlenül sem becsülöm alá a ránk váró kihívást, de azért úgy gondolom, hogy a Ferrari 2015 végére elérheti a Mercedes szintjét. A munka máris folyik. Egyszerűen hoznunk kell a sikereiket!”


Az idei harmadik, a szezonzáró után kinevezett új csapatfőnök, Maurizio Arrivabene így fogalmazta meg arc poeticáját:
“Egyetlen ember sem áll önmagában. Nem vagyok varázsló, nem lesznek csodák. Csapatként kell együtt dolgoznunk, ez a lényeg. Az egyéni sikerek helyett én a közös eredményekben hiszek. A versenyzők a műsor sztárjai, de ők is csak alkalmazottak. A csapatért, a csapat újjáépítésén kell dolgozniuk.”
A Ferrari hétfőn Fioranóban azt is bejelentette, hogy a nemrég elküldött technikai főnök, Pat Fry helyére a Mercedestől, Lewis Hamilton stábjából elcsábított sztármérnököt, Jock Cleart igazolták, igaz, a munkába állásának pontos dátumát még nem tudják, később egyeznek meg a német-brit csapattal.