A Ferrarinál tovább hullnak a fejek – a korábbi pletykákkal-hírekkel összhangban a olasz csapat kedden este bejelentette, hogy megváltak a technikai főnöki posztot betöltő Pat Frytól, valamint a főtervező Nikolas Tombazistól.
Fry 2010-ben érkezett a maranellói csapathoz a McLarentől, míg Tombazis gyakorlatilag teljes F1-es karrierjét a Ferrarinál töltötte, 1992-94 között a Benettonnál kezdett, majd 2004-200-6-ban a McLarennél töltött két évet, de nagyon régi motoros volt.
Tombazis majdnem két évtizedet húzott le Maranellóban


A technikai főnöki poszt ezután kizárólag a 2013 őszén a Lotustól érkezett James Allisoné lesz, az új főtervező, Simone Resta, valamint a nyáron kirúgott motorfőnök Luca Marmorini utódja, Mattia Binotto neki jelent majd.
Az átszervezés keretében a Ferrari F1-es tevékenységét az eddigi sportigazgató, Massimo Rivola irányítja majd, a GT- és veteránautós főnök Antonio Coletta lesz, míg az utánpótlásprogram főnöke továbbra is Luca Baldisseri marad. 
Az eddigi sajtófőnök, Renato Bisignani mostantól marketingigazgató lesz, míg utódja az elismert szakújságíró, Alberto Antonini lett.
Az átszervezést a szezonzáró után kinevezett – idei harmadik – csapatfőnök, Maurizio Arrivabene “egyértelműbb felelősségi körökkel bíró, világosabb struktúra” célzásával indokolta.