A Forma-1 többségi részesedésével rendelkező CVC Capital Partners komolyan számol Bernie Ecclestone leváltásával, a lehetséges utódnak kiszemelt Paul Walsh azonban nem vállalja a feladatot. Az üzleti körökben nagy elismertségnek örvendő Walsh a Diageo konszern korábbi vezérigazgatója volt, a Financial Times szerint a jelöltségtől azt követően lépett vissza, hogy múlt héten leült tárgyalni Ecclestone-nal.


Walsh először az elnök Peter Brabeck feladatait vette volna át, aki egészségügyi problémák miatt kénytelen lemondani. A Financial Times szerint Walshnak nem jelentett volna problémát, hogy Ecclestone-nal dolgozzon, úgy érezte azonban, hogy a számára kiszemelt pozíció nem adna elég hatalmat a kezébe.

Egyelőre nem világos, hogy Walsh döntése egy politikai játszma része-e, a CVC-fejes, a komolyan Ecclestone kifúrására játszó Donald Mackenzie számára azonban mindenképpen vereséget jelent az ügy. Ecclestone már korábban bejelentette, hogy amíg fittnek érzi magát, esze ágában sincs visszavonulni, de ha mégis elérkezik ennek az ideje, egy nőt, méghozzá a tanácsadóját, Sasha Woodward-Hillt szeretné az F1 élén látni.

Mert rajta keresztül valószínűleg bármikor beleszólhatna egy kicsit az F1 ügyeibe.