A Ferrari neveltje, Jules Bianchi 2015-ben az olaszok motorját használó Sauberhez léphetett volna elő, azonban szörnyű szuzukai balesete után a svájci csapat kénytelen volt fizetős pilótákat felvenni, így lapátra került Adrian Sutil és Esteban Gutierrez is.
Bár a nem hivatalos tartalékos Bianchi balesete után a Forma-3-as Raffaele Marciello ott volt a Ferrari garázsában, az olasz csapatnak komolyabb Forma-1-es tapasztalattal rendelkező tartalékos kellett, most pedig meg is találták Gutierrez személyében.


Az F1-ben 2013-ban bemutatkozott mexikói pilóta igazolását hétfő délután jelentették be.
“Örömmel üdvözlöm Esteban Gutierrezt a csapatnál! Szívesen adunk neki lehetőséget, mert bár fiatal, máris komoly tapasztalata van a mai Forma-1-es autókkal. Meggyőződésem, hogy a tapasztalatai birtokában a szimulátoros munkájával segítheti majd a csapat fejlesztési tevékenységét. Esteban igazolásával ugyanakkor a Ferrari újra mexikói pilótát fogad, ahol mai sok szurkolónk van, ugyanúgy, ahogy 50 évvel ezelőtt, a Rodriguez fivérek idején volt” – mondta a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene.
Gutierrez természetesen nem győzött köszönetet mondani: “Megtiszteltetés a Ferrari család tagjává válni, egy kivételes múltú csapathoz csatlakozni. Számomra egy új fejezet kezdődik a karrieremben, és természetesen minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsem a Scuderiát a kitűzött céljai elérésében. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a belém vetett bizalomért – óriási lehetőség lesz ez számomra a további fejlődésre. Nagy szenvedéllyel és elszántsággal vágok neki ennek az új kihívásnak!”
A Ferrari számára természetesen üzleti szempontból sem hátrányos egy mexikói alkalmazása, hiszen 2015-ben újra bekerül a versenynaptárba a Mexikói Nagydíj, a csapat így hazai pilótával érheti el az ottani piacot. 2012-ig Sergio Perez is a Ferrari utánpótlásprogramjához tartozott, de McLarenhez való igazolása miatt a kapcsolat véget ért.