Miután Sebastian Vettel október elején bejelentette, hogy az év végén elhagyja a Red Bullt, az energiaital-gyártó azonnal döntött, az idén a Toro Rossónál bemutatkozott orosz újoncot, Danyiil Kvjatot ültetik a helyére.
Vergne a süllyesztőben, Kvjat a Red Bullnál


A Toro Rosso főnöke, Franz Tost úgy véli, hogy a 20 éves versenyző képességei lehetővé teszik, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan gyorsan a toppilóták közé emelkedjen:
“Danyiil újoncként kiváló munkát végzett, már az első Forma-1-es évében bizonyította, hogy gyors és hogy megvan potenciál benne ahhoz, hogy élversenyzővé váljon. A tanulási és sikeréhsége, a tehetsége, a küzdőszelleme biztosította számára a lehetőséget, hogy a Red Bullhoz mehessen jövőre.”
A Red Bull már szeptemberben eldöntötte, hogy 2015-ben Max Verstappent a Toro Rossóba ültetik, és bár Kvjat előléptetése miatt egy darabig úgy tűnt, hogy Jean-Eric Vergne-nek mégsem kell távoznia, végül a 24 éves franciának búcsút intettek, mert egy másik ifjoncot, Carlos Sainzot is a Forma-1-ben akarták látni.


Tost nem titkolja, hogy nehéz szívvel búcsúzik Vergne-től.
“Nehéz döntés volt ez Jean-Eric esetében, hiszen kétségtelenül tehetséges versenyző, azonban a mi csapatunk feladata a Red Bull utánpótlásának nevelése, JEV pedig három idényt lehúzott már nálunk. Jean-Ericnek bőven kijutott a balszerencséből idén, Monacóban 5. is lehetett volna, egy másik utcai pályán, Szingapúrban pedig erős szerepléssel lett 6.”
“Mindenesetre most már 2015-re koncentrál a csapat, igyekszünk az idei tanulságokat is felhasználva dolgozni jövőre.”