A Forma-1-be visszatérő Hondával új fejezetet nyitó McLaren az első csapat, amelynek 2015-ös modellje, az MP4-30-as sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által előírt kötelező törésteszteket.


A hír különösen pozitív a 2014-es történtek fényében, ugyanis az idei járgány, az MP4-29 nem sokkal a tesztidőszak kezdete előtt ugrotta csak meg a lécet.
Míg a kasztnival jól haladnak, azért van még bőven tennivaló, hiszen a szezonzárót követő abu-dzabi teszten az immár a Honda erőforrásával szerelt MP4-29-es mindössze 5 kört tett meg, a motor és a McLaren rendszereinek integrációja még gyerekcipőben jár.
“A mérnökök egy héten keresztül keményen dolgoztak, felderítették a hibákat, már megvan a fejlesztési terv. Nem egyetlen problémáról volt szó, a hardveres hibák rossz szoftveres kódokat szültek, szóval először a hardveres gondokat kellett felderíteni, hogy aztán javíthassuk a szoftvert. A hibák egy részét már korrigáltuk, de további fékpados tesztek is kellenek még” – magyarázta csütörtökön a versenyfőnök, Eric Boullier. 


A francia szakember hozzátette, hogy akár még egy “filmezési” napot is rászánhatnak a pályás tesztelésre, mielőtt február 1-jén elkezdődik a hivatalos tesztszezon.
A McLaren csütörtökön mutatta be új versenyzői felállását is: hivatalossá vált Fernando Alonso visszatérése, a kétszeres bajnok spanyol mellett pedig kortársa, a 2009-es bajnok Jenson Button vezet majd.