Bő két hét híján egy éve már, hogy Michael Schumacher síelés közben életveszélyes agysérüléseket szenvedett. A Forma-1-es legenda tavaly év végétől kilenc hónapot töltött kórházban, szeptember óta otthon, a svájci családi otthonban kezelik, de érdemi javulásról sajnos nem érkeznek hírek, egyhamar biztosan, de az is lehet, hogy sosem lép már nyilvánosság elé a 45 éves expilóta.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Így természetesen reklámértéket sem képvisel, ami döntéskényszerbe hozza a személyes szponzorait is – a svájci Bluewin például arról tudósít, hogy a Navyboot divatcég felbontotta kapcsolatát Schumacherrel. 
A Navyboot állítólag évi 1,5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett Schuminak, aki értelemszerűen idén semmit nem tudott “adni” cserébe. Nem ez az első cég, amely kényszerűen elengedi a szupersztárt, korábban a Rosbacher ásványvíz bontott szerződést vele.
“Schumacher szponzorai nincsenek könnyű helyzetben”- magyarázza a Bluewin, “évi sok millió frankot fizetnek, viszont a baleset óta nem kapnak érte semmit. Vajon magára kell hagyniuk a Forma-1-es legendát ebben a helyzetben? Ellentmondásos a dolog: egyrészt szem előtt kell tartaniun a pénzügyi célokat, amik a válás mellett szólnak, másrészt viszont a nagyközönség számára nem vet rájuk jó fényt, ha ebben a nehéz helyzetben fordítanak hátat Schumachernek.” 

Látta? Itt van az év elakadása – fotó!