A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa múlt heti ülésén a Forma-1 jövő évi szabálymódosításai mellett a 2015-ös versenynaptárról is döntött – nagy meglepetésre 21. futamként az idénre már ejtett Koreai Nagydíjat is felvették.


Mint kiderült, a koreai szervezőknek erről nem is szóltak, gyanús, hogy csak a motorszabályok kijátszására került a menetrendbe a verseny.
A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone csütörtökön maga is arról beszélt, hogy Korea nem tűnik életképesnek.
“Van velük szerződésünk, de ők sem szeretnék megtartani a futamot” – mondta. 
A felvetésre, hogy Korea felvétele – és szükségszerű kibukása – mögött esetleg az is meghúzódhat, hogy szerződésszegés címét Ecclestone még egy kis pénzt kisajtoljon belőlük, így reagált a kisember: “Annál többet nem tudunk kihúzni belőlük, mint amennyi a szerződésben le van fektetve.”
Az elmúlt időszakban felröppent egy újabb, harmadik arab verseny bekerülése is, de Ecclestone Koreához hasonlóan Katarban sem hisz már. Elismerte, hogy tárgyaltak, de hozzátette, hogy korábban Bahreinnek vétójogot ígért egy esetleges térségbeli futam felvételét illetően: “Nos, felmerült ez a katari futam, szóval összeültettem az embereket (a katariakat és a bahreinieket), hogy rendezzék el maguk között a kérdést. Nem sikerült nekik.”