Felipe Massa 2013 végén nyolc év ferraris szolgálat után amúgy jobb híján igazolt a Williamshez, de mint utólag kiderült, jobban nem is járhatott volna. 
Az előző években igazi pokoljáráson keresztülment patinás csapat 2014-ben magára talált, a brazil veterán pole-t és dobogós helyezéseket szerzett, másodvirágzásnak indult. Az idei sikerek után jövőre még magasabbra céloz.


“Az idény első felében ilyen-olyan okokból több erős eredmény is elúszott, nem úgy indult az év, ahogy szerettem volna, de végül szuper-versenyképes autóval fejeződött be. Nagyon elégedett vagyok az évem második felével, és nagyon izgatottan várom a következő szezont” – magyarázta a Globo Esportének.
“Azt hiszem, jövőre még jobb idényünk lehet, még versenyképesebb autóval, a csapat újra győzelmekért és a világbajnoki címért küzdhet majd. A szezonzárón is a futamgyőzelemért küzdhettem, bízom benne, hogy jövőre Interlagosba, Abu-Dzabiba bajnoki esélyesként érkezhetek majd.” 
A 33 éves brazil azt mondja, nem csak a levegőbe beszél, meggyőződése a további előrelépés: “Nagyon sokat várunk 2015-től. A szabályok nem változnak komolyabban, szóval az idén versenyképes csapatoknál sem lesz nagy változás. Persze új év, új autó, majd kiderül.”
Massa 2014-ben három dobogós helyezést ért el, 134 ponttal a bajnokság 7. helyén zárt Sebastian Vettel és Fernando Alonso mögött, csapattársa, a pódiumra hatszor feljutó Valtteri Bottas 186 ponttal a 4. lett.