A Forma-1 2014-es hivatalos idény-összefoglalójának előszavában Bernie Ecclestone csalódottan ír Sebastian Vettelről – hiába régi és nagy rajongója a német versenyzőnek, idei, szerinte defetista hozzáállása nagyon nem tetszett neki.


“Nagy rajongója vagyok Sebastiannak, de egy kicsit csalódott vagyok a hozzáállása miatt, szerintem idén ez megváltozott. Legyőzött embernek tűnt, pedig nem az, nem ilyen az ő mentalitása. Igazi küzdő. Még backgammonban sem szeret veszíteni. Persze amikor velem játszik, akkor sajnos veszíteni szokott” – magyarázta az F1 ura, utalva az idén a gyenge Renault-motor miatt kedvét veszített, az év végén pedig a Red Bullnak búcsút is intő Vettel szereplésére.
Ecclestone szerint Fernando Alonsónak is egy kicsit másképp kellett volna viselkednie: “A Ferrari kiábrándító volt, valahol utat tévesztettek. Fernando is kicsit úgy viselkedett, mint Sebastian, szóval benne is csalódtam egy kicsit.”
Az angol kisember a két nagy sztár “leszereplése” mellett különösen örült neki, hogy a Mercedes párosa és az őket szabadon versenyeztető csapat nem hagyta unalomba fulladni az évet. 


“Nagy szerencsénk volt azzal, hogy Nico (Rosberg) és Lewis (Hamilton) versenyben volt egymással, mert ha egyikük dominált volna, az idény Silverstone-ra teljesen lefutott volna. Pedig reménykedtem, hogy a Ferrari vagy a Red Bull vagy valamelyik másik csapat a szezon közepére felzárkózik. Szóval nagy szerencsénk, hogy így alakultak a dolgok, hogy ez a két srác végig küzdött egymás ellen, a Mercedes pedig hagyta őket. Enélkül elég pocsék évünk lett volna.”