A Forma-1-ben 1997 és 2011 között a Minardinál, a Renault-nál, a Toyotánál és végül a Lotusnál (a későbbi Caterham) versenyző Jarno Trulli nem sajnálja az idén ősszel becsődölt Caterhamet és Marussiát.


A manapság Formula E-versenyzőként és csapatfőnökként tevékenykedő 40 éves pilóta szerint régen még a kiscsapatok is jobbak voltak.
“Igaz, hogy mindig is voltak kiscspatok az F1-ben, de régen jó csapatok voltak. Vegyük például a Minardit – kezdő versenyzőik voltak, de nem azért mert pénzt hoztak, hanem a tehetségük miatt. Többségük aztán előrébb is lépett a Forma-1-ben, ugyanakkor kétlem, hogy bármelyik Caterham- vagy Marussia-pilóta hasonló utat jár majd be” – utalt a veterán arra, hogy ő maga, valamint Giancarlo Fisichella, Fernando Alonso és Mark Webber is az olasz sereghajtónál kezdte.
“Az F1-ben ott követték el a hatalmas hibát, hogy hagyták távozni az autógyártókat. Ezzel véget ért az az aranykor, amelyben nekem is szerencsém volt versenyezni. Ma egészen más a helyzet, van pár komoly csapat, a többi kicsi pedig csak a túlélésért küzd.”
“Sajnos igaza volt Bernie Ecclestone-nak, amikor azt mondta, hogy némelyik csapat nem elég szervezett, ők nem adnak semmit a Forma-1-nek” – tette hozzá.