Jó néhány hete tényként kezelhető, hogy a Ferrarit elhagyó Fernando Alonso 2015-től a McLaren-Hondánál versenyez majd, az viszont még mindig nyílt kérdés, hogy a spanyol mellett Jenson Buttont vagy Kevin Magnussent tartják meg, esetleg azutánpótlásprogram nagy ígéretét, Stoffel Vandoorne-t ültetik mellé.


A wokingi alakulat már a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt szerette volna megtenni a bejelentést, de később módosítottak, december 1. utánra ígértek biztosat. Elseje, másodika, harmadika is eltelt, majd csütörtökön Wokingban az igazgatótanács és a részvényesek nagy tárgyalást tartottak, de ott sem sikerült döntést hozni.
Sokan mára, péntekre reméltek valami hírt, de ennek is lőttek, miután a McLaren délben közölte, hogy ezen a héten már nem mondanak semmit, legkorábban a jövő hétre várható valamilyen bejelentés.
A halogatás biztosan nem jó a pilótáknak, de minden bizonnyal nem egyszerűen az ő “szívatásukról” van szó, a háttérben komolyabb dolgok állnak. A cégvezér és egyben résztulajdonos Ron Dennis szeretné növelni tulajdonrészét, a többiektől venne át részvényeket, azonban úgy tűnik, hogy nem halad túl jól ezzel.
A határidő közeleg, de amíg nem világos, hogy ki is fogja irányítani a McLaren Groupot, addig bizony azt is nehéz eldönteni, hogy kit ültessenek az autóba. Dennis állítólag Magnussent szeretné, míg a bahreini tulajdonosok, a Honda – és úgy tudni, hogy Alonso is – Button megtartását szeretnék.