Brit sajtóértesülések szerint Bernie Ecclestone uralkodása lassan véget érhet, a Forma-1 kereskedelmi jogainak többségi tulajdonosa, a CVC csoport másnak adná a sportág irányítását. Ecclestone ugyan túlélte a bírósági ügyeit, nem ítélték el, de a korrupciós vádak és a furcsa vezetési stílusa miatt a CVC szeretné már leváltani a 84 éves kisembert. 


A Financial Times és a Sky úgy tudja, hogy az italgyártó óriás Diageo korábbi vezérigazgatója, Paul Walsh hamarosan átveheti a Forma-1-es igazgatótanács elnöki posztját, amelyet eddig a Nestlétől érkezett, de nem túl aktív, az utóbbi időben pedig egészségügyi problémákkal küszködő Peter Brabeck töltött be.
A Financial Times szerint Walsh-nak aktív szerepet szánnak, miközben Ecclestone-t szépen a háttérbe szoríthatják. A lap hozzáteszi, hogy a CVC vezetője, Donald Mackenzie az egyszemélyi uralom helyett a Forma-1 professzionálisabb irányítását célozza a váltással, különös tekintettel az Ecclestone által hanyagolt modern, digitális jelenlétre és PR-ra. 
Ecclestone-nak a jövőben valamilyen tiszteletbeli pozíciót adhatnának, amit ő viszont nem ambicionál, írja a FT szerzője.