Sebastian Vettel a múlt hétvégén már Maranellóban ismerkedett a csapattal és a fioranói tesztpályán vezette a Ferrari egy korábbi autóját, de a Red Bulltól csak ma, kedden búcsúzott el végleg.


A jövőre már az olasz alakulatnál versenyző német pilóta Milton Keynes-ben utoljára köszönte meg a sok-sok közös sikert, a csapat pedig búcsúajándékokkal kedveskedett neki. Vettel a csapatfőnök Christian Hornertől és a technikai főnök Adrian Neweytól átvett ajándékcsomagjában egy 1:2 arányú bikát talált, amelyre a négy bajnoki sikerét jelképező babérkoszorúkat gravíroztak, a jövőre pedig egy olasz kávéscsésze és egy vörös úszónadrág/fecske utalt.
A Toro Rossónál 2007 közepén bemutatkozott, 2009-től az idei évig a nagycsapanál sikert sikerre halmozó Vettel valamelyik győztes autóját is megkapja majd, de csak később: “Nem szeretnének, ha Maranellóban kötne ki” – mondta félig viccesen, félig komolyan Horner.


“Hihetetlen volt az elmúlt hat év. Az elvégzett munka, az elért eredmények, a szenvedély, az elszántság – ezeket örökre a szívembe zárom. Hatalmas köszönet mindannyiótoknak! Azért lehettünk a legjobbak, mert a miénk volt a legjobb autó” – hálálkodott a csapattagoknak. “A köszönöm közelébe sem ér annak, amit érzek.”
A 27 éves pilóta az egy-egy pole-t és győzelmet hozó Toro Rossó-s másfél idénnyel együtt összesen 39 futamgyőzelmet, 45 pole pozíciót, 24 leggyorsabb kört és persze négy világbajnoki címet szerzett a Red Bull színeiben.