Világossá vált, hogy a Toro Rosso mindkét versenyzőjét lecseréli 2015-re. 


Amikor a faenzai alakulat bejelentette, hogy az idén bemutatkozott orosz újonc, Danyiil Kvjat mellé jövőre a 17 éves holland tehetséget, Max Verstappent ültetik, egyértelműnek tűnt, hogy az idén harmadik szezonját teljesítő Jean-Eric Vergne-nek mennie kell. A 24 éves francia pilóta előtt mégis felcsillant a maradás lehetősége, amikor a Red Bullnál úgy döntöttek, Sebastian Vettel év végi távozása miatt Kvjatot 2015-re az anyacsapathoz ültetik át.
A Toro Rossónál ugyan szerették volna megtartani a tapasztalt versenyzőt, sőt még maga Verstappen is ezért lobbizott, de a pilótaprogramot vezető Helmut Marko másképp döntött, valószínűleg Carlos Sainz Jr.-t ültetik az autóba.
Annyi biztos, hogy Vergne-nek nem lesz helye, ezt ő maga jelentette be a Twitteren szerda délután. “A jó idény és a 22 pontom ellenére 2015-ben már nem versenyezhetek a Toro Rossónál. Köszönöm az elmúlt éveket! Irány egy új kihívás” – írta.
Vergne-t az elmúlt napokban hírbe hozták a Williamsszel, esetleg a Sauberhez átigazoló tesztpilóta, Felipe Nasr utódja lehet a grove-iaknál, ha ez nem jön össze, akkor talán a tartóssági világbajnokság (WEC) jelenthet “menekülési utat”.