A Forma-1 világában néhány hete sokan kész tényként kezelik, hogy a Ferraritól távozó Fernando Alonso a McLarennél folytatja jövőre, a közvélekedés szerint a kérdés csak az, hogy Jenson Buttont vagy Kevin Magnussent tartják meg a spanyol mellé. 
A wokingi csapat vezére, Ron Dennis a Sky Sports szakkommentátorának egyben egykori versenyzőjének, Martin Brundle-nak Abu-Dzabiban azt állította, hogy nincs még döntés. Íme az interjú.
Martin Brundle: Gratulálok, Fernando Alonso személyében nagyszerű versenyzőt szerződtettél. Várod már a közös munkát?
Ron Dennis: Melyik versenyzőről van szó? Még nem jelentettük be a pilótafelállásunkat.


MB: Ugyan már, mindenki tudja, hogy (Alonso) hozzátok igazolt. Túl nyugodt mostanában.
RD: Így gondolod, Martin? A lényeg, hogy én azért jöttem ide, hogy a versenyre koncentráljak. Ami pedig még fontosabb, hogy biztosítsam, hogy mindenki egyetértsen a ránk váró döntés előtt – nem egyedül döntök, ott az igazgatótanács, a részvényesek -, és egy csomagként tekintsünk a versenyzőpárosra.
Érthető, hogy mindenki úgy látja, nem viselkedünk valami elegánsan Kevinnel és Jensonnal, de nekik az év végéig szerződésük van, csak a szurkolók és a sajtó sürget minket – persze épp ők rontanának nekünk elsőként, ha rossz döntés hoznánk a jövőt illetően. 
F1: Négy pilóta esélyes a McLarennél 3


MB: Ha megnézzük a korábbi gyakorlatot, mindig nagyon sikeresek voltatok a két tapasztalt csúcspilóta-párosokkal – Prost és Senna, Prost és Lauda, Hamilton és Button -, szóval ebből az következik, hogy Alonso és Button lesz jövőre…
RD: Te következtetsz, nem én. De te most három versenyzőben gondolkodsz, viszont szerintem négyre is ki lehetne terjeszteni a gondolkodást.
MB: Szóval valami teljesen új ember kerülhet a csapathoz?
RD: Csak arra figyelj, amit mondunk – ha lesz mit bejelentenünk, megtesszük. De legkorábban is csak december 1-jén. 
F1: Négy pilóta esélyes a McLarennél 4


MB: Akkor a tesztpilóta Stoffel Vandoorne lehet az?
RD: A lehet egy érdekes szó. De én azért vagyok itt Abu-Dzabiban, hogy a lehető legjobban dolgozzunk a hétvégén, senkit nem szeretnék stresszelni, főleg nem a versenyzőinket. Viszont az a dolgom, az a dolgunk, hogy újra nyerő formába kerüljünk, mi több domináljunk. Ehhez próbájuk összeállítani a lehető legjobb csapatot.”
MB: Én úgy érzékelem, hogy Button helyett Magnussent választjátok.
RD: Érezhetsz, amit akarsz, de én biztosan nem adok semmilyen utalást. Csak annyit mondhatok, hogy még nem született döntés – ez viszont tény.