A Ferrari csütörtökön Abu-Dzabiban végre hivatalosan is bejelentette, hogy az idény végén elbúcsúznak Fernando Alonsótól, a helyére pedig Sebastian Vettel kerül Kimi Räikkönen mellé. 


A két pilóta baráti kapcsolatban van, így egyelőre mindketten arra számítanak, hogy könnyű lesz a közös munka az olasz csapatnál. 
“Még nem dolgoztam vele egy csapatnál, de az egész mezőnyből őt ismerem a legjobban. A kapcsolatunk mindig is nagyon sima volt, nem hiszem, hogy ez változni fog. Szerintem normális, jó lesz a viszonyunk, és remélhetőleg előrébb tudjuk juttatni a csapatot. Mindig igyekszünk legyőzni a másikat, de ettől még jól szórakozhatunk, jó hangulatban tehetjük a dolgunkat” – mondta Räikkönen.
Vettel gyakorlatilag ugyanígy látja: “Szerintem simán mennek majd a dolgok, nem számítok semmi nehézségre. Jó a viszonyunk, emellett pedig kölcsönösen tiszteljük is egymást, ami nagyon sokat számít, amikor adódik valami.”
A négyszeres világbajnok hozzátette, hogy az idei siralmas idény ellenére kétsége sincs Räikkönen potenciálját illetően: “Szerintem a paddockban egyetlen ember sem kérdőjelezi meg Kimi képességeit, én sem!”
Räikkönen: Jól szórakozunk majd Vettellel 3


Alonso csak sok szerencsét kíván utódjának, legalábbis magában. A spanyol AS kérdésére, hogy mit mondott Vettelnek, így felelt: “Sok szerencsét!”
“Na jó, ezt csak gondoltam, nem mondtam neki. Semmi rosszat nem kívánok a Ferrarinak, ugyanis 2009 és 2014 között csakis jó dolgok történtek velem. Emberileg és versenyzőként is fejlődtem, többször is a bajnoki cím közelébe jutottam, de sokkal erősebbek voltak az ellenfelek.”
“Ami engem illet, nem szeretem magam másokhoz méricskélni, de amikor egy másik világbajnok (Räikkönen) van a garázs túloldalán, és műszaki hibák nélkül 19-0-ra verem, akkor nem mondhatom, hogy rossz évem volt!”