Nyaljuk a fagylaltot, a mézesmadzag rég elfogyott? – valahogy így érezte magát Jenson Button a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj első napján, hiszen potenciálisan utolsó Forma-1-es hétvégéje kezdetén alaposan cserben hagyta a McLaren, az autóval gondok voltak.


Az első edzésen a felfüggesztés meghibásodása miatt nem vezethetett a veterán, míg a második gyakorláson csak az utolsó fél óra maradt neki, mert egy hidraulikai problémát kellett kijavítani. Button a McLaren új “fejlesztésű” – egy az egyben a Red Bullról másolt – első szárnyát sem használhatja majd a hétvégén, hiszen ki sem tudta próbálni.
“Az a gond, hogy az új elemek felszerelése órákat vesz igénybe, szóval holnap nálam ez kizárt. Ha nem működnek a fejlesztések, nem lehet csak úgy lekapni őket, szóval nem is állunk neki. A holnapi edzés meg amúgy is elég értelmetlen, mert nagyon meleg van” – utalt arra, hogy az adatok használhatatlanok lennének az esti időmérő és verseny tekintetében.
“Elég zavaros napom volt, a sok szerelés miatt az autó beállításaival nem haladtunk úgy, ahogy kellett volna. Úgy gondolom, hogy egy körön nem olyan rossz az autó, de a hosszabb etapok eredményeit nézve nem lesz könnyű.”
A kérdésre, hogy milyen pozitívumot lát a pénteki napban, a 2009-es bajnok fanyar humorral felelt: “Sok finom jégkrém van, a kávém is ízlett, azt hiszem, ez is valami. Az autóval nagyon nehéz volt a helyzet.”