Bár a McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier korábban arról beszélt, hogy a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt közlik majd, kik vezetnek a csapatnál 2015-ben, a bejelentést újra elnapolták. Csak decemberben derül ki, kik lesznek az új McLaren-Honda pilótái.
“A Forma-1-ben egyértelműen nagyon lényeges az optimális pilótapáros kiválasztása, hosszas, alapos elemzést kíván. Azért, hogy a versenycsapatot ne zavarjuk meg az elsődleges cél, azaz a lehető legjobb eredmény elérésében az utolsó versenyhétvégén, úgy döntöttünk, hogy a végső döntést elhalasztjuk legalább december 1-jéig” – közölte a wokingi csapat.
F1: Decemberig várni kell a McLaren-felállásra 3


A jövőre a Hondával új fejezetet nyitó McLaren hosszú ideje tárgyal Fernando Alonsóval, de úgy tűnik, még mindig nem sikerült megegyezni a spanyollal, esetleg Hamiltont várják Wokingba, vagy mindenki csak azért vár ki, hogy kiderüljön, lesznek-e harmadik autók 2015-ben.
A halogatás viszont már-már tisztességtelen a jelenlegi versenyzőkkel szemben, az újonc Kevin Magnussent és a veterán Jenson Buttont hónapok óta lógatják a levegőben.
A mostani lépés azt is jelentheti, hogy a 2009-es bajnok Button 15 szezon után normális búcsú lehetősége nélkül, megalázva pottyanhat ki a Forma-1-ből, ha úgy döntenek, őt küldik el.