A nemrég 84. évét betöltő Bernie Ecclestone Forma-1-es uralmának vége 2014-ben reális lehetőségnek tűnt, hiszen Németországban komoly büntetőper folyt ellene, a börtönbüntetés is a pakliban volt. 


Az angol kisember végül 100 millió dolláros jóvátétel befizetésével megúszta, a sportág kereskedelmi jogait birtokló CVC befektetési csoport sem penderítette ki, úgyhogy mára újra nyeregben érzi magát. 
“Hogy mikor szállok ki? Nos, tényleg nehéz évem volt, életem egyik legrosszabb éve, de ahogy már korábban is sokszor elmondtam, semmi sem változott, maradok a helyemen. Hacsak valami erős ember el nem mozdít, akkor addig folytatom a munkámat, amíg koporsóban nem visznek el. De jobban teszik, ha alaposan be is szögelik majd!” – nyilatkozta a dubaji kiadású Gulf Newsnak. 
Ecclestne egy másik, a BBC-nek adott korábbi interjúban azért arra utalt, hogy nem tetszik neki, hogy manapság már nincs teljhatalma az F1-ben: 
“Az a nagy baj, hogy most már kitört a demokrácia. Tudhatják, hogy nem állhatom a demokráciát, bármiről is legyen szó. Demokrácia akkor van, amikor senki nem szeretne semmit csinálni azon kívül, hogy felállítanak egy új munkacsoportot. Az lenne jó, ha egyszerűen meg lehetne mondani, hogy ez így lesz és kész.”
F1: Ecclestone csak koporsóban távozik 3


A Gulf Newsban is a fenti gondolatmenetet vitte tovább: 
“Mindig is úgy vittem az üzletet, ahogy én jónak láttam. És legtöbbször be is jött. Amint ez változik, kiszállok. Sokszor csakis magamra számíthattam bizonyos dolgokban, és néha mellé is nyúltam, de a legtöbbször bejött. Ennek pedig a Forma-1, a benne dolgozó emberek ezrei és a nézők milliói látták a hasznát.”