Kimi Räikkönen 2014-es ferraris visszatérése Forma-1-es pályafutása leggyengébb idényét hozta, a 2007-es világbajnok minden várakozást alulmúlt. 
“Úgy gondolom, hogy minden idényben, amikor nem sikerül megnyerni a bajnokságot – márpedig nekem egyszer más sikerült -, a többi nem is számít. Azért vagyok itt, hogy futamokat nyerjek, bajnoki címet szerezzek, amikor nincs meg a bajnoki cím, akkor kudarcot vallottam. Onnan már szinte mindegy, hogy a 2. vagy 20. vagyok. Egyértelműen nehéz év volt az idei, de sokat is tanultunk belőle, ami jól jön majd a jövőben” – mondta.


“De úgy tényleg nem nagy élvezet versenyezni, amikor egymás után nehéz futamok sorakoznak. Jobb eredmények mellett nyilván mindenki jobban élvezi. De néha ez van, ilyen a Forma-1. Hinnünk kell önmagunkban, meggyőződésem, hogy visszatérhetünk még oda, ahol lennünk illene, és fátylat boríthatunk a korábbi dolgokra.”
Ami a Ferrari jövő évi kilátásait illeti, Räikkönen így beszélt:
“Nyilván sok számot és adatot hallok, de minden csapatnál ez megy minden évben. Majd akkor derül ki, hogy mennyire jó az autó, ha a pályára gurul. Nagyon sok dolgok, még apróságok is nagy szerepet játszhatnak ebben.”
“Idén korábban kezdték az új autó tervezését, ránk, pilótákra is hallgatnak, változtatnak bizonyos dolgokon, igyekeznek javítani olyan területeken, amelyeken szerintünk hátrányban vagyunk. De az az igazság, hogy csak az első teszten derül majd ki, mi is a helyzet.”