Az Amerikai Nagydíj előtt összeomlott, azóta csődbiztos által vezetett Caterham-csapat egy héttel ezelőtt indított közösségi finanszírozás projektet, a Crowdcube oldalon 2,35 millió fontot (930 millió Ft) szerettek volna összekalapozni a szurkolóktól, hogy elindulhassanak a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon.
A crowdfunding akció kiválóan indult, de ahogy számítani lehetett rá, pár nap után elfogyott a lendület, aki adni akart, megtette, így péntek délben, 12 órával az akció lejárta előtt “csak” 1,38 millió fontos felajánlás jött össze, a kitűzött cél 43 %-a hiányzik.


A csődbiztos, de facto csapatfőnök Finbarr O’Connell ennek ellenére még reménykedik, legalábbis a The Times pénteki számának így nyilatkozott:
“Több érdeklődővel is tárgyalunk, akik jelentős befektetésre lennének hajlandóak. Így a közösségi gyűjtésből már csak picivel többnek kellene összejönni, és mehetnénk Abu-Dzabiba. Erősen hiszek benne, hogy versenyezni fogunk.” 
O’Connell a Crash.netnek azt mondta, hogy Lefieldben folyik a szállítmány összeállítása, a kamionok pedig készen állnak, hogy a repülőtérre vigyék a konténereket. 
A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone azért jóval óvatosabb: “Rendszeresen beszélek a csődbiztossal. De még ha képesek is lesznek benn maradni (az F1-ben), vajon milyen formában lesz a csapat a leépítések után?”
Az angol kisember egy másik interjúban hangsúlyozta, hogy a Forma-1-nek igazán nem hiányozna a Caterham és a Marussia.
“Senkinek sem hiányzik majd ez a két csapat, ugyanis nem élcsapatok. Az emberek csak a problémáik miatt ismerik a nevüket. Itt van például ez a dél-afrikai szerencsétlen flótás (a gyilkossági ügyben elítélt műlábú futó, Oscar Pistorius), rá is a történtek miatt figyeltek fel, nem az aranyérmei miatt. Megnyerte az érmeket, aztán el is felejtették.”