Az Amerikai Nagydíj előtt csődbe ment Caterham-csapat megmentésén dolgozó csődbiztos közösségi finanszírozással igyekszik a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjra eljuttatni az alakulatot. Az akció meglepően jól megy, de ha sikerül is összegyűjteni a pénzt, legalább egy új versenyzőt is keríteni kell majd.


A kiscsapatnál idén bemutatkozott svéd újonc, Marcus Ericcson szerda késő délután bejelentette, hogy hivatalosan is szakított a Caterhammel.
“A Caterham Sports Ltd.-nél a 1Malaysia Racing Teamnél történtek után a tanácsadómmal úgy döntöttünk, hogy minden szerződésünket azonnali hatállyal felbontjuk a Caterham F1 Teammel. Szomorú nap ez, ugyanis nagyon élveztem a csapatnál végzett munkát ebben a nehéz idényben” – írta Ericsson a honlapján.
“Szeretnék köszönetet mondani Colin Kollesnek, Manfredi Ravettónak, Cyril Abiteboulnak és a csapat összes többi tagjának is a belém vetett bizalomért, és azért, hogy igen tanulságos, felejthetetlen élménnyé tették az első Forma-1-es idényemet. Emellett köszönetet mondok jó barátomnak és csapattársamnak, Kobajasi Kamuinak is, ösztönző mérce volt számomra, bízom benne, hogy hamarosan újra találkozunk a versenypályán!”
Ericsson már az Amerikai Nagydíj hétvégéjén szerződést kötött a Sauberrel 2015-re, így ha a svájci csapat túléli a telet, jövőre is marad az F1-ben.