Bár az elmúlt időszakban görögországi “Mediterrán Nagydíjról”, Las Vegasról, Madridról lehetett inkább hallani, a Motorsport.com értesülése szerint sokkal inkább a “kanyarban van” egy harmadik arab helyszín beemelése a Bahreini és az Abu-Dzabi Nagydíj mellé.


Az új belépő Katar lehet, 2016-ban vagy legkésőbb 2017-ben. A Losail International Circuit gyakorlatilag készen áll a Forma-1-re, a pályán a 2004-es megnyitás óta versenyez a MotoGP, tartottak már rajta GP2-es versenyt, és a Bernie Ecclestone által annyira kedvelt éjszakai futam rendezésének sincs semmi akadálya, hosszú évek óta ki van építve a teljes világítás. 
A versenyhelyszín a legmagasabb, 1-es FIA-minősítéssel rendelkezik, Forma-1-es versenyzésre alkalmas, a nagydíj valós fogadásához minimális módosítások kellhetnek csak.
A Motorsport.com úgy tudja, a nagydíj megrendezése előtt valamikor F1-es tesztelésen ismerkednének a csapatok a helyszínnel. A katari pálya téli teszthelyszínként már korábban is felmerült, végül a költségek miatt nem mentek oda a Forma-1-esek.
Jön a harmadik arab F1-es futam? 3


Közben a 2011-13 között háromszor megrendezett, idénre ejtett India a visszatérésen dolgozik, az Újdelhi melletti futamot szervező Jaypee Sports egyik vezetője, Askari Zedi 2017-et említette lehetséges célként.
“Nagyon szeretnénk visszahozni a nagydíjat az országba. Folynak a tárgyalások, de bizonyos vám- és adókérdéseket még meg kell oldani, azaz nem csak rajtunk múlik, de igyekszünk mindent megtenni” – mondta a New Indian Expressnek. 
Zedi hozzátette, hogy 2015 kizárt, “2016-ról egyelőre nem lehet beszélni, de mindent beleadunk, 2017-ben újra megrendezhessük a versenyt.”