Lewis Hamilton tavalyig használt citromsárga sisakfestése nem titkoltan a háromszoros világbajnok Ayrton Senna előtti tisztelgés is, az angol versenyző ugyanis bálványozza az 1994-ben elhunyt brazil pilótát.


A Brazil Nagydíjra megérkezve a Mercedes versenyzője természetesen nem hagyhatta ki, hogy ezt megemlítse:
“Gyerekként hatalmas inspirációt jelentett számomra, és ez a mai napig megmaradt. Mindig is mondtam, hogy versenyzőként az ő nyomdokaiban szeretnék járni. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, amikor időnként vele egy mondatban említenek. Itt (Brazíliában) most is érezni a jelenlétét. Lenyűgöző, hogy a szurkolókon keresztül ma is él. Az egyik legkülönlegesebb dolog, amit valaha is láttam.”
“Nem hiszem, hogy velem is így lenne Nagy-Britanniában, ha meghalnék, mert otthon nagyon sok sportsztár van.”
F1: Hamiltont már nem gyűlölik Brazíliában 3


Hamilton vasárnap folytatja küzdelmét Nico Rosberggel a bajnokságban, és úgy érzi, hogy 2008-cal ellentétben immár a brazil szurkolók támogatását is élvezi.
“Akkoriban azt éreztem, hogy hiába sütött száz ágra a nap, felettem egy sötét felhő lebegett, rám szakadt az eső, és bármerre is mentem a felfő követett. Nagyon feszült hétvége volt, hiszen akkor mindenki Massának szurkolt” – idézte fel.
“De őszintén úgy érzem, hogy az évek alatt jelentősen több lett a szurkolóm Brazíliában, persze az is benne van, hogy most nem egy brazil pilóta az ellenfelem a bajnokságban.”