Több brit forrás – a Daily Telegraph, a Sky Sport, és a BBC – is arról tudósított, majd a hivatalos sajtóközlemény is megerősítette, hogy a két hete csődöt jelentett Marussia-csapat története véget ért, nem lesz feltámadás.


Bár a múlt hétvégén úgy tűnt, hogy a kiscsapat talán már az Abu-Dzabi Nagydíjra visszatérhet, majd kiderült, hogy 2015-re neveztek is, mostanra világossá vált, hogy az erőfeszítések ellenére a megmentés nem sikerült, a péntek déli határidőig nem találtak megfelelő befektetőt.
A csődbiztos, Geoff Rowley azt nyilatkozta, hogy a Marussia működése megszűnt, a dolgozókat (kb. 200 fő) kénytelenek elbocsátani.
A hivatalos közlemény egyébként egy kicsit homályos, ugyanis a Marussia megszűnéséről beszél, ugyanakkor a Forma-1-es nevezést birtokló cég, a 2015-re is nevezett Manor F1 Team nevében adták ki.
A Marussia – eredeti nevén Manor, majd Virgin Racing – 2010-ben a HRT-vel és Caterhammel együtt szállt be a Forma-1-be, 2013-ig pontot sem szerzett, de idén Jules Bianchinak köszönhetően a Monacói Nagydíjon 2 pontot szerzett, az összeomlás előtt a konstruktőri bajnokság 9. helyén állt.
A 2010-ben indult három csapat közül mára egy sincs a rajtrácson.