Kimi Räikkönen ferraris visszatérése katasztrofálisan alakult idén, a 2007-es bajnok kevesebb mint negyedét szerezte a csapat pontjainak, az egyén bajnokságban sosem látott mélységben, a 12. helyen áll.


A finn pilóta az idény kezdete óta arra panaszkodik, hogy nem képes megbarátkozni az autóval, de korábbi csapattársa, egyben elődje, a Maranellóból tavaly év végén távozott Felipe Massa nemrég arról beszélt, hogy Räikkönen mentálisan törhetett meg Fernando Alonso mellett.
Austinban Räikkönent szembesítették a brazil pilóta szavaival, ő pedig meglehetősen csípősen reagált: “Lehet, hogy megőrültem, oda a józan eszem… Mondhat, amit akar, de én ismerem a valós helyzetet.”
Räikkönen teljesítménye alapján egyesek felvetették, hogy Fernando Alonso helyett tőle kellene megszabadulni, de úgy tűnik, a Ferrarinál továbbra is bíznak benne. A csapatfőnök, Marco Mattiacci kiáll mellette:
“Csakis pozitív nyomás van rajta. Fontos, hogy pozitívan álljn hozzá a nyomáshoz. Tisztában vagyunk vele, hogy problémák vannak, de dolgozunk is a megoldáson” – idézte a főnököt a spanyol Marca.